تجارت و انجام معاملات تجاری، از دیرباز وجود داشته و همواره بخشی از مردم، در تمام دنیا، به امر تجارت مشغول هستند. در واقع تجارت و بازرگانی، بخش جدا نشدنی از روابط مردم و جوامع را تشکیل می‌دهد. امروزه نیز کشورها به اهمیت تجارت، واقف هستند و می‌دانند که ضروری است تا بر معاملات تجاری، بازرگانی و سرمایه‌گذاری، قانون و مقرراتی حاکم باشد. بر همین اساس، در کشور سوریه پس از اتمام جنگ و نیازمندی این کشور به تجارت و ایجاد روابط اقتصادی با سایر کشورها، فضای تجاری و بازرگانی و کسب و کار، صاحبان سرمایه در این کشور را فراهم شده است. لذا سرمایه‌گذاران، فعالین اقتصادی و تجار ایرانی و سایر کشورها به فکر تجارت با کشور سوریه افتاده‌اند و این یک فرصت مناسب برای افزایش سرمایه و گسترش تجارت و کسب و کار است. آشنایی با قوانین تجارت سوریه از جمله ملزومات تجارت و سرمایه‌گذاری و کسب و کار در این کشور است.


برخی قوانین عمومی در سوریه

- ورود برخی از کالاها به این کشور ممنوع می‌باشد. این کالاها شامل اسلحه، بعضی از مواد غذایی فراوری شده، مواد مخدر، تنباکو و مشروبات الکلی است. در واقع صرفا دولت سوریه است که می‌تواند تنباکو و مشروب را وارد بازارهای خود کند. 


- درصورتی که از مواد مخدر استفاده کنید و یا آن را حمل کنید محکوم به حبس‌های طویل‌المدت خواهید شد. در برخی موارد حتی مجازات اعدام را هم در پی خواهد داشت. طی کردن دوران محکومیت به حبس در کشور سوریه باید در زندان‌های همین کشور به عمل آید. برای جلوگیری از این اقدامات و پیشگیری از این جرایم، دولت برای ورود به این کشور تدابیر سختگیرانه‌ای اعمال کرده است.


- توجه کنید که عکسبرداری از تاسیسات و مراکز نظامی این کشور مانند کشورهای دیگر ممنوع است. به علاوه در مراکز زیارتی کشور سوریه نیز باید از مامورین این کشور اجازه عکس‌برداری داشته باشید.


- اگر ارز خارجی و دلار خود را در مغازه‌ها و صرافی‌های غیرمجاز و غیرقانونی این کشور تبدیل کنید، کاری خلاف قانون انجام داده‌اید. این کار حبس و جریمه نقدی در پی خواهد داشت. 


- برای رانندگی در سوریه باید گواهینامه این کشور و یا گواهینامه بین‌المللی داشته باشید.


برخی قوانین خاص گمرکی

دولت سوریه در موارد ذیل، اجازه ورود موقت کالا از سایر کشورها بدون پرداخت مالیات اعطا می‌کند:


۱ - پروژه‌های خارجی: یک شرکت خارجی مجری پروژه در سوریه، میتواند برای تکمیل پروژه‌های مورد نیاز سوریه اقدام به واردات تجهیزات یا کالای مورد نظر نماید، مشروط بر اینکه پس از خاتمه کار آن تجهیزات یا کالا را Re-Export نماید .

۲ - سازمان‌های بین‌المللی: این سازمان‌ها میتوانند اقدام به واردات تجهیزات یا وسایل مورد نظر نمایند، مشروط بر آنکه آن تجهیزات یا وسایل Re-Export گردد.


۳ - توریست: افرادی که به عنوان توریست به سوریه سفر مینمایند، می‌توانند برای تردد از وسایل نقلیه شخصی به مدت ۳ ماه و با قابلیت ۱ ماه تمدید استفاده نمایند.


۴ - نمایشگاه‌های تجاری: شرکت کنندگان در این نمایشگاه می‌توانند کالاهای خود را برای بازدید بدون پرداخت مالیات، به سوریه وارد نمایند مشروط بر آنکه در خاتمه تمامی کالاها Re-Export گردد.


۵ -کارخانجات: کارخانجات فعال در سوریه می‌توانند مواد خام مورد نیاز خود را بدون پرداخت مالیات وارد این کشور نمایند، مشروط بر اینکه با هدف صادرات محصولات خود از سوریه فعالیت نمایند.


 برای استفاده و آگاهی بیشتر، مجموعه‌ایی از قوانین سرمایه‌گذاری و تجارت کشور سوریه (متن عربی و ترجمه شده) را در پیوست‌های زیر در دسترس قرار داده‌ایم.

فایل های ضمیمه

دریافت فایل ضمیمه

قانون شماره 18 - قانون سرمایه گذاری 2021 کشور سوریه - نسخه عربی

دریافت فایل ضمیمه

قانون شماره 18 - قانون سرمایه گذاری 2021 کشور سوریه - نسخه فارسی

دریافت فایل ضمیمه

قانون شماره 18 - قانون سرمایه گذاری 2021 کشور سوریه - نسخه انگلیسی

دریافت فایل ضمیمه

موافقتنامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه - نسخه فارسی

دریافت فایل ضمیمه

موافقتنامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه - نسخه اصلی فارسی

دریافت فایل ضمیمه

قانون 51 سال 2004 - دستورالعمل قراردادها و مناقصات سوریه - نسخه عربی

دریافت فایل ضمیمه

قانون 450 سال 2004 - شرایط عمومی قراردادهای سوریه - نسخه انگلیسی- عربی

دریافت فایل ضمیمه

قانون سرمایه گذاری در مناطق آزاد سوریه - نسخه عربی

دریافت فایل ضمیمه

قانون سرمایه گذاری در مناطق آزاد سوریه - نسخه فارسی

دریافت فایل ضمیمه

قانون تامین مالی واردات بانک مرکزی سوریه - قانون تمویل، قرار 1070 - نسخه عربی

دریافت فایل ضمیمه

قانون تامین مالی واردات بانک مرکزی سوریه - قانون تمویل، قرار 1070 - نسخه فارسی

دریافت فایل ضمیمه

قوانین گمرک سوریه - قانون 38 سال 2006 - نسخه عربی

دریافت فایل ضمیمه

اصلاحیه قانون شماره 18 (سرمایه گذاری) - قانون شماره 2 مورخ 2023 - نسخه فارسی و عربی

دریافت فایل ضمیمه

فرم های مورد نیاز برای درخواست بررسی و ثبت پروژه ذیل قانون 18 (سرمایه گذاری سوریه)

دریافت فایل ضمیمه

قانون خرید برق تولیدی از پروژه‌های انرژی تجدیدپذیر - قانون شماره 41 سال 2022

دریافت فایل ضمیمه

تأسیس مؤسسه صرافی - قانون شماره 24 مورخ 2022

دریافت فایل ضمیمه

فهرست جامع کالاهای وارداتی به سوریه

عضویت در خبرنامه

اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه با هدف تنظیم روابط اقتصادی دو کشور و به منظور سهیم شدن ایران در بازسازی و انجام پروژه های مختلف فعالیت خود را آغاز کرده است.

تماس با ما