کمیسیون حمل و نقل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه تشکیل شد

اعضای شرکت کننده در این کمیسیون ضمن بررسی آخرین وضعیت حمل و نقل کالا از مسیرهای مختلف زمینی و دریایی میان ایران و سوریه، درباره مشکلات و موانع بهبود ارتباط تجاری میان دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

شرکت کنندگان در این کمیسیون پیشنهادهایی برای رفع موانع موجود در توسعه حمل و نقل میان دو کشور ارائه کردند و تشکیل هرچه سریعتر کمیسیون عالی مشترک همکاری های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عربی سوریه، برای بررسی این پیشنهادها را خواستار شدند.

اعضای کمیسیون حمل و نقل اتاق مشترک بازرگانی ایران وسوریه همچنین از دولت خواستند تا برای توسعه حمل و نقل میان دو کشور، برای ارائه مشوق ها و یارانه های صادراتی از ایران به سوریه تصمیم گیری کند.

هماهنگی و برنامه ریزی میان بخش خصوصی ایران و سوریه برای خرید کشتی رو رو، و استفاده از آن در مسیر بندرمرسین ترکیه و بندر لاذقیه سوریه برای تسهیل در انتقال کالا میان دو کشور، از دیگر تصمیمات اعضای کمیسیون حمل و نقل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه بود.


توافق عراق و سوریه برای ورود و خروج بار و مسافر از گذرگاه مرزی القائم

استاندار الانبار عراق اعلام کرد که طبق توافق این کشور با سوریه به خودروهای باری و مسافری اجازه عبور و مرور از گذرگاه مرزی القائم داده شده است.

گذرگاه القائم عراق که از سمت سوریه رو به شهر البوکمال این کشور است، یکی از سه گذرگاه مرزی است که دو کشور را به یکدیگر متصل می‌کند و دو گذرگاه دیگر الولید، فیشخابور نام دارد.

سعاد العامری، مشاور امور گذرگاه‌های مرزی استان الانبار و نماینده شورای کمیته گذرگاه‌های مرزی استان الانبار گفت: طبق توافق میان عراق و سوریه، ورود کامیون‌های باری سوریه به عراق از گذرگاه مرزی القائم برای رانندگانی که روادید چند بار ورود دارند، امکان پذیر شده است.

وی افزود: خودروهای عراقی نیز اجازه ورود به سوریه را دارند و اولویت شامل کامیون‌های مملو از کالاهای فاسدشدنی مانند میوه‌ها، سبزیجات و سایر مواد غذایی است.

گذرگاه مرزی القائم یا گذرگاه مرزی قائم در مرز بین سوریه و عراق قرار داشته و یکی از مسیرهای اصلی حمل و نقل زمینی در خاورمیانه است. این گذرگاه شهر البوکمال در استان دیر الزور سوریه را به شهر حصیبه در شهرستان قائم از استان انبار عراق متصل می‌کند. این گذرگاه مرزی حدود ۴۵۰ کیلومتر با دمشق پایتخت سوریه و ۳۴۰ کیلومتر با بغداد پایتخت عراق فاصله دارد.

در ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۹ (۸ مهر ۱۳۹۸)، کشور عراق این گذرگاه مرزی را پس از هشت سال به دلیل ناامنی‌های ناشی از جنگ داخلی سوریه و جنگ داخلی عراق بسته بود، دوباره بازگشایی کرد.

به رغم تاکید مقامات رسمی عراق بر تردد قانونی کامیون‌ها از این گذرگاه، گه‌گاه حملاتی پهپادی از این منطقه راهبردی گزارش می‌شود که معمولا گمانه‌ها درباره منشا آن متوجه رژیم اسرائیل است.



گفتگوهای سوریه و عراق در زمینه حمل و نقل زمینی و ترانزیت

رزاق محبیس السعداوی، وزیر حمل و نقل عراق با صطام جدعان الدندح، سفیر سوریه در بغداد سازوکارهای توسعه روابط در زمینه حمل و نقل و ترانزیت را بررسی کرد.

سفیر الدندح در بیانیه ای به خبرنگار سانا در بغداد گفت: در این دیدار راه‌ های مقابله با چالش‌های مشترکی که دو کشور را به افزایش همکاری‌ها و هماهنگی‌های بین خود می‌طلبد، به گونه‌ای که خواسته‌ها و خواسته‌های دو ملت برادر را برآورده کند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

الدندح تصریح کرد: دو طرف بر لزوم همکاری در زمینه حمل و نقل زمینی و هوایی، تسهیل حرکت کامیون های تجاری و اتخاذ سیستم ترانزیتی در سراسر عراق و بر اهمیت تبادل نظر دو طرف بازدیدها و تجربیات به منظور تحقق مهمترین پروژه های راهبردی در زمینه حمل و نقل و اتصال ریلی به نفع دو کشور و دو ملت تاکید کردند.


ایحاد بستر معرفی بخش خصوصی کشورمان به بخش خصوصی سوریه

اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه، بر اساس وظیفه ذاتی خود، برای شناسایی تجار و بازرگانان، شرکت ها و واحدهای تولیدی سوریه به منظور ارتباط گیری مناسب تر میان بخش خصوصی کشورمان با این کشور بوده است. 


پس از شناسایی شمار زیادی از فعالان بخش خصوصی سوریه درصدد هستیم، تا شرکت ها، کارخانجات، واحدهای تولیدی، تجار و بازرگانان ایرانی را از طریق فضای مجازی به همتایان سوری معرفی کنیم. 


از این رو به اطلاع اعضای محترم اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه می رسانیم، شما گرامیان می توانید با طراحی یک پوستر تبلیغاتی، که شامل نام شرکت یا واحد تولیدی، زمینه های کاری، ظرفیت ها و قابلیت های صادرات کالایی، خدمات فنی مهندسی، تجهیزات و ماشین آلات، دانش فنی، مواد اولیه و ... باشد، خودتان را به بخش خصوصی سوریه معرفی کنید. 


طبیعی است که این طرح، باید به زبان عربی، انگلیسی باشد و علاوه بر نشانی سایت، راه های ارتباطی از جمله تلفن های تماس، فکس، ای میل و شماره ارتباط مجازی در آن قید شود. 


طرح آماده انتشارتان را از طریق ای میل به نشانی Iransyriachamber@gmail.com 

Info@iransyriajcc.com برای دبیرخانه اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه ارسال کنید.

اجازه ورود کامیون های تجاری سوری و عراقی به هر دو کشور در روزهای آینده

سطام جدعان الدندح، سفیر سوریه در بغداد اعلام کرد که کامیون های تجاری سوریه و عراق طی چند روز آینده اجازه ورود به هر دو کشور را خواهند داشت.

الدندح در بیانیه ای به خبرنگار سانا در بغداد گفت: ورود کامیون های تجاری سوری به عراق و کامیون های تجاری عراقی به سوریه از زمان شیوع ویروس کرونا متوقف شده است و افزود: دولت عراق به همه کامیون های کالاهای تجاری و کشاورزی سوریه به ویژه مرکبات به تمام استان های عراق اجازه ورود داده است.

الدندح خاطرنشان کرد: بر اساس اصل عمل متقابل، طی چند روز آینده به کامیون های تجاری عراقی اجازه ورود به سوریه داده خواهد شد.



فیلم/ حسن شمشادی، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه در گفتگو با «نود اقتصادی»: پروازها به سوریه محدود است.

حسن شمشادی، دبیرکل اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه در گفتگو با «نود اقتصادی»: پروازها به سوریه محدود است. البته ستاد توسعه روابط اقتصادی ایران و سوریه، مراحل تایید اسامی را برای سفر به سوریه برداشته ولی این کافی نیست. تاجر و بازرگان از دو کشور باید بتوانند به راحتی به کشور دیگر تردد کنند، این اولین گام برای توسعه روابط اقتصادی و تجاری میان بخش خصوصی ایران و سوریه است.





برقراری مجدد خط زمینی حمل بار میان سوریه و عراق

با فعال سازی مجدد خط زمینی بین سوریه و عراق،کامیون های سوری می توانند به هر استان عراق رفت و آمد کنند. 


در بخشنامه صادر شده از سوی اتحادیه شرکت های حمل و نقل بین المللی در سوریه به فعال شدن مجدد خط زمینی بین سوریه و عراق اشاره شده است.


بر اساس این بخشنامه، وزارت حمل و نقل سوریه به اتحادیه و انجمن حمل و نقل و لجستیک ملی سوریه دستور داده است که این خط را سازماندهی کنند. روند اعطای ویزای ورود به خاک عراق برای چندین سفر به صاحبان شرکت های کشتیرانی و حمل و نقل و کلیه فعالیت های اقتصادی که فعالانه مبادلات تجاری بین دو کشور را انجام می دهند، آغاز شده است. 


بر اساس این بخشنامه، افرادی که قصد حمل به خاک عراق را دارند، باید نام شرکت یا موسسه را با شماره تماس، کپی پاسپورت راننده، به همراه شماره تلفن همراه و کپی مکانیک خودرو به شرط فنی ارائه کنند.


محمد صالح کیشور، رئیس اتحادیه بین‌المللی شرکت‌های کشتیرانی حمل بار در سوریه، این اقدام را چه از نظر صرفه‌جویی در هزینه‌های حمل‌ونقل و چه از نظر ورود کالا به طرف عراقی با همان روش‌های بسته‌بندی صادر شده در آن از کشور، بدون تخلیه، بارگیری مجدد یا کاهش وزن، علاوه بر فعال‌سازی مجدد ناوگان حمل‌ونقل زمینی سوریه و بهبود مبادلات تجاری بین دو کشور، با اهمیت دانست. 


وی افزود: فرآیندهای ارتباطی و مذاکره این پرونده با نظارت و اجرای وزارت حمل و نقل سوریه صورت گرفته است. 


کیشور خاطرنشان کرد: پیش از این محموله ها از طریق مبادله در مرز عراق و سوریه انجام می شد، زیرا خودروها و کامیون های سوری محموله های خود را در مرز تخلیه می کردند و خودروهای عراقی در انتظار بارگیری کالا بودند که گاهی با تاخیر چند روزه مواجه می شد و به محصولات آسیب می رساند.

وزارت تجارت داخلی سوریه قیمت جدید بنزین اکتان 95 را تعیین کرد

وزارت تجارت داخلی و حمایت از مصرف کنندگان قیمت بنزین اکتان 95 را تعیین کرد. برای مصرف کننده با قیمت 5750 لیر سوریه.


این وزارتخانه در سیزدهم ماه گذشته قیمت فروش بنزین اکتان 90 به مصرف کننده را 3000 لیره سوریه در هر لیتر، قیمت بنزین 90 اکتان آزاد را 4900 لیره سوریه در هر لیتر و قیمت فروش بنزین اکتان 95 و بنزین اکتان 5300 لیره سوریه در هر لیتر اعلام کرده بود. 

عضویت در خبرنامه

اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه با هدف تنظیم روابط اقتصادی دو کشور و به منظور سهیم شدن ایران در بازسازی و انجام پروژه های مختلف فعالیت خود را آغاز کرده است.

تماس با ما